nyheter

Høstutstillingen 2021,

28. august - 15. september

Juleutstillingen åpner lørdag 27 november: Velkommen til vernissage, tale og underholdning

Melgaard, Bjertnæs og Kvam i Kolben galleri

Oppegård kunstforening feiret sitt 40-årsjubileum med utstilling med noen av dagens viktigste billedkunstnere: Bjarne Melgaard, Sverre Bjertnæs og Thomas Kvam. De tre var representert med et bredt utvalg trykk til hyggelig priser. Jubileumsutstillingen i Kolben galleri varer fra 28. august til 15. september.

Sverre Bjertnæs studerte ved Statens kunstakademi i fire år og har gått i lære hos noen av Norges mest kjente figurative kunstnere. tidlig på 2000-tallet samarbeidet han tett med Bjarne Melgaard. De delte atelier i New York og holdt fire utstillinger sammen. Samarbeidet har senere utviklet seg til selve kunstverket.

Stor internasjonal kunstner

Bjarne Melgaard er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo og to nederlandske kunstakademier. Han har oppnådd stor suksess i både inn- og utland, og etablert seg som en av Norges største internasjonale kunstnere. Kunstneren er kjent for å skape verk som utfordrer grenser. Verkene er ofte basert på egne erfaringer og tabubelagte temaer, for eksempel sex og vold. Selv sier han at folk ikke forstår hans humor. De senere årene har han skapt bilder med "snillere" innhold, som sårbare og samtidig humoristiske figurer, løver og hunder.

Billedkunstner og forfatter

Thomas Kvam  er utdannet billedkunstner fra Statens Kunstakademi i Oslo og tok sin mastergrad i kunst ved Goldmith College, London. Han er også forfatter og driver forlaget Office for Contemporary Anarchy. Han har arbeidet med robot, video og lydinstallasjoner og vakt internasjonal oppmerksomhet.

I Kolben galleri kunne de besøkende oppleve tegninger av ansiktet til Sigmund Freud. Serien er en del av en utstilling i Galleri QB i 2014: Natural Born Pollock. En installasjon satt sammen av tegninger, malerier, collager, serigrafier og foto.

Kunstopplevelser i 40 år

Oppegård kunstforening ble stiftet den 19.mars i 1981. Siden den gang har foreningen tilbudt utstillinger, medlemsaftener og reiser til inn- og utland til glede for mange oppegårdinger. Dagens styre ledes av Lars Kleivan, som både tar vare på tradisjoner og har planer om fornyelse.

På grunn av pandemien er flere aktiviteter blitt utsatt, og noen avlyst. Men i høst arrangeres en kunstvandring, tur til Kistefos museum og altså jubileumsutstilling. Videre er det planer om visning av en film om Frida Kahlo i samarbeid med Kolben kino.

Vi har ideer og planer for samarbeid med Ski Kunstforening og de kommunale myndighetene.

Som kjent ble kunstforeningen stiftet 19. mars 1981. Siden vi ikke kunne gjennomføre store markeringer på jubileumsdagen planlegger vi å gjøre det i månedsskiftet august/september. Meld gjerne ifra hvis du har ideer for hvordan dette bør markeres, for eksempel om personer som bør trekkes frem i denne sammenhengen.

Vi har en avtale med Artwork i Skiveien på Kolbotn som gir våre medlemmer 15% rabatt på innramming.