Artikkel sist oppdatert: 2015-11-23
En stor kunstner fra Oppegård har gått bort.

Når det skjer:  NÃ¥

Arbeid av Øivind Brune

En stor kunstner fra Oppegård, Øivind Brune er gått bort, 72 år gammel. Han var utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og ved Statens Kunstakademi. Han har hatt et tyvetalls separatutstillinger i Sør-Norge og vært representert på internasjonale kunstutstillinger i Japan, Polen, Ungarn, Brasil og i de nordiske land.

Han var medlem av GRAS gruppen, hvor han også deltok på en rekke utstillinger.

Øivind Brune var æresmedlem av Oppegård Kunstforening og en separatutstilling som vil vise hans kunstneriske uttrykk er planlagt i september/oktober i Bibliotekgalleriet i Kolben. Vi beklager sterkt at Øivind ikke fikk oppleve denne utstillingen.

I tillegg til sin kunstnerkarriere var Øivind Brune i en årrekke ansatt som lærer ved Oppegård Videregående skole. Tegning og kunsthistorie var hans fagområder. I sin tid som hovedlærer på avdelingen var han en drivende kraft for å få utbygget denne til en romslig avdeling med høy standard.